Cele mai mari frici ale copiilor în funcție de zodie

La Diamond Kids, pe lângă cele mai noi modele de educație, ne bazăm și pe informațiile primite direct din știința astrologiei atunci când relaționăm cu cei mici. Totul face parte dintr-un concept care ne-a inspirat când am pus bazele grădiniței – Astrology KIDS – și pe care vrem să-l dezvoltăm pentru că vedem zi de zi cât de mult ajută în a înțelege nevoile fizice și emoționale ale copiilor.

Sigur o să-ți spunem cât mai multe pe acest subiect în lunile ce urmează, dar până atunci, am pregătit un articol care intră sub umbrela acestui demers și anume ți-am adunat informații despre lucrurile care îi sperie pe copii în funcție de semnul lor astral, astfel încât să poți înțelege mai ușor cum acționează în anumite momente și ce poți face pentru a-i ajuta.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Berbec

Copiii din zodia Berbec au nevoie să fie ascultați și să primească multă atenție. Spre deosebire de adulți, care își doresc să fie autoritari, copiii berbeci vor să fie auziți. Așa că cea mai mare frică a lor este să nu aibă oportunitatea de a se exprima, de a fi ignorați, mai ales de către părinții lor. Această teamă este pe măsura nevoii lor imperioase de a exterioriza ceea ce simt și gândesc.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Taur

Taurii au o mare greutate în a se adapta diferitelor situații din jur. Astfel că una din fricile lor cele mai mari ale celor mici este să fie nevoiți constant să se adapteze, având în vedere faptul că au nevoie de obicei de mai mult timp să se deschidă față de ceilalți, fiind mai introvertiți. Expunerea constantă la noi medii și oameni noi reprezintă un demers foarte dificil și extenuant pentru ei, mai ales când vine vorba de adaptarea la grădiniță, de aceea pregătirile pentru acest proces trebuie discutat și planificat din timp cu educatorii.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Gemeni

Geamănul are nevoie să i se permită explorarea și să se exprime prin cuvinte și gesturi. Cei mici se tem cel mai mult să fie lăsați singuri, sunt anxioși când n-au cu cine purta conversații, neavând posibilitatea de a se exprima prin diferite comportamente, muzică, conversații. Una din trăsăturile lor este faptul că sunt indeciși, astfel că o altă mare frică este să dea greș în alegerile pe care le fac.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Rac

Copiii din Rac sunt foarte emotivi din fire și pot fi foarte sensibili la tot ce se află în jurul lor. Au nevoie să aibă o relație foarte apropiată cu cel puțin unul din părinți. Când ești în preajma lor, ai grijă să nu le rănești sentimentele prin gesturi și cuvinte, deoarece una din fricile lor cele mai mari este de a nu fi respectați și apreciați de cei din jur.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Leu

Leuții sunt foarte dornici de atenție. Au nevoie ca părinții lor să le arate prin cuvinte, dar și gesturi, toată afecțiunea pe care le-o poartă. Frica lor cea mai mare este să nu fie ignorați, să nu primească grijă și apreciere din partea celor din jur. Indiferent de cât de mult îi iubesc adulții, ei au nevoie de multe dovezi palpabile care să-i convingă de asta.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Fecioară 

Când vine vorba de copiii Fecioară, cea mai mare frică a lor vine din faptul că nu se pot ridica la înălțimea așteptărilor oamenilor, în special ale părinților. Deși sunt tineri, vor să dea tot ce e mai bun în orice și, prin urmare, eșecul îi poate afecta cu siguranță. Ei au nevoie să se simtă utili și productivi. Un copil Fecioară are nevoie de validare și de timp pentru a analiza și înțelege dinamica tuturor lucrurilor.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Balanță

Copiii Balanță sunt foarte dedicați în a păstra pacea și liniștea în jurul lor. Ei au nevoie să rămână neutri în ceea ce simt și exprimă, pentru a nu risca să ia decizii care să-i rănească pe ceilalți. Cea mai mare frică a lor este să nu reușească să păstreze acest echilibru din jur. Și am o teamă foarte mare de schimbare, mult mai mare decât în cazul altor zodii.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Scorpion

Copiii Scorpion sunt conduși de pasiunea lor și pot face orice pentru a o atinge. Cu toate acestea, le este frică că nu-și vor putea atinge obiectivele și ambițiile în viață. Micii Scorpioni au nevoie de certitudini, dar și de intimitate. E necesar să aibă suficient timp pentru a cerceta în felul lor sensul mai profund al lucrurilor pe care le experimentează.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Săgetător

Micii Săgetători se tem de… plictiseală. Ei au nevoie să exploreze tot timpul câte ceva. Ideea de a nu avea ceva de făcut le-ar putea afecta starea de bine și ar putea deveni foarte neliniștiți. Cel mai bine este să le oferi limite mai largi, astfel încât să aibă libertatea de a experimenta.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Capricorn

Spre deosebire de alți copii, Capricornii sunt maturi și practici de mici. Acestea fiind spuse, sunt mereu pregătiți pentru provocări și competiție. Cu toate acestea, le este frică de eșec și să nu reușească în tot ceea ce fac, ceea ce uneori le poate afecta încrederea. Un copil Capricorn ar trebui încurajat să acționeze responsabil și să i se permită cât mai multe treburi, proiecte și sporturi în care e dispus să participe și să exceleze. Copiii Capricorn își doresc adesea să fie ca adulții la o vârstă foarte fragedă.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Vărsător

Copiii Vărsătorii sunt de obicei chinuiți de gândul de a-și pierde individualitatea. Deși, fiind mic,  are nevoie să fie ghidat și sprijinit în fiecare pas al vieții, cu siguranță nu îi place ideea de a fi urmărit în orice moment. Micilor Vărsători le place să aibă propriul lor spațiu și să fie apreciați pentru alegerile pe care le fac în viață. Este important să îi citiți unui copil Vărsător și să îi oferiți dispozitive tehnologice la o vârstă foarte fragedă, cu limitele specifice vârstei, pentru a-și dezvolta imaginația și logica.

Cele mai mari frici ale copiilor din zodia Pești

Peștișorul are nevoie de timp liniștit pentru a reflecta, pentru a-și folosi imaginația și pentru a visa la viitor. Ei sunt idealiști care își doresc întotdeauna binele și cred că nimic nu poate merge prost în lumea lor aparent perfectă. Cu toate acestea, undeva în adâncul inimii, le este întotdeauna teamă să nu cumva să-i piardă pe cei dragi sau pe cineva apropiat.

Leave a comment

Related Posts

Nazuri la cadourile de Crăciun? Cum le gestionezi ca părinte
Deși Sărbătorile ar trebui să fie un prilej de bucurie, mulți părinți se lovesc de provocări când vine vorba de cadourile pe care Moșul ar…
Read More
S.O.S secreții nazale! Cum știi dacă ții copilul acasă sau îl duci la grădi?
Când alții scriu scenarii romantice despre toamnă și toate frumusețile ei, povestea ta e mai ancorată în provocări și ar suna așa: nici n-a intrat…
Read More
Alegerea Gradinitei. Cum stii ca ai luat cea mai buna decizie pentru copilul tau?
A sosit toamna! Cu inimile pline de emotie si bucurie incheiem vacanta si reincepem, cu mic cu mare, aventura noastra la Gradinita Diamond Kids. Zambete…
Read More
Joaca – cheia invatarii si a dezvoltarii copiilor
Joaca este limbajul copilariei si cea mai naturala metoda de a invata orice, inca din primii ani de viata. Prin joc copiii isi folosesc creativitatrea,…
Read More
Calatorim in 10 tari – De ce am ales aceasta tematica pentru Gradinita de Vara?
Vacanta de vara este perioada copilariei cu cele mai multe amintiri, experiente si calatorii. Copiii adora anotimpul in care se pot bucura de mare, soare,…
Read More